Bilsport Actionmeet 1-2 augusti 2008


På fredagen så tog besiktningen två timmar i sedvanlig ordning.
Helt oförklarligt vad som kan tänkas ta sådan tid när merparten är rena gatbilar...
...men så ska det tydligen vara. =/
Vädret var i alla fall toppen. Solen gassade och svetten rann.

När det var dags för vår klass, dvs ultimate-outlaw-super-osv, att köra så rullade vi ner lite snyggt mot plattan. När det endast var en bil före i kön började nån förvirrad frammatnings-mäniska yra om att vi var försenade till linen och därmed inte skulle få köra.
Eh, va???
Elmer och Fille förklarade ett och annat rörande deras ultra-snabba besiktning, och så fick vi plötsligt köra iaf. Givetvis så vart det något knas med bilen före i vänster line så vi fick stå och vänta i bleach boxen i evigheter.
Efter mycket om och men var det iaf dags. Gjorde väl en vettig värmning, men under repan så gick det inte att få i treans växel. Synkringarna tackade för sig relativt omgående. Annars såg det rätt bra ut.
1,62 i 60ft. runt 7,1s - 155kmh på 201 meter.

Tillbaks till depån 16:00 och smälla i en reservstock. ' Elmers flickvän tog min BMW cab och brände iväg för att handla olja. Allt eftersom vi fått för oss att det skulle vara körning till 18.00
Dessvärre var banan stängd för dagen när vi var klara 17:30.
Testade att köra 240kmh på pallbockarna iaf innan vi satte oss vid grillen för kvällens obligatoriska ljugartävling. =)

Idag lördag så var det ok väder på morgonen. Molnigt men uppehåll.
Dessvärre så hade läkaren tydligen ringt och sjukanmält sig så endast klass 1-4 fick köra tills det att dom lyckats få tag i någon ny. Ingen klass fick köra om det fanns risk att någon skulle köra fortare än 10.0. Min klass, 4wd och v8 räknades då tydligen som högrisk-klasser. Vi fick glatt vänta på läkaren...
...fast hurvida det dök upp nån gubbe i vit rock eller ej står skrivet i stjärnorna för istället så började det regna. Ibland mycket och ibland lite, men blött var det mest hela tiden.
Vid 15-16-tiden nånting så gav vi upp, lastade och åkte hem.


I tidningens repotage en vecka efter återfanns denna lilla blänkare
på sidan 24 i Bilsport 17-2008Foto: Eget, www.bilsport.se samt M3-Jonas Edling


Back to 2008