Att börja skriva ett stycke om en otroligt rolig och häftig upplevelse är mycket svårt men jag ska försöka:)

Klockan 09:00 lämnade jag hemstaden för att åka till kjula drag way. Vädret såg inte lovande ut för några drag racing timmar som låg framför oss men jag åkte ju inte dit enbart för drag racing utan också för att hälsa på min vän björn "woken" holmberg som har byggt på en Nissan Cherry som förra året tog Europa rekordet på 402 meter på 9,35 sek med en slutfart på 248km/h.

Det som gör mig så imponerad av honom är att han ser på saker med glimten i ögat. Och för honom finns inte lagom eller kanske utan de är over the top och go for it!

När jag kom dit satt hela Teamet i tältet och små huttrande. Björn välkomna mig med en bamse kram som alltid:) Björn visade mig vad han hade gjort under vinter för att få Nissan ännu bättre och han är en sådan person som verkligen förklarar så man förstår. För den lilla bilen har inte många centimeter som är original vilket gör de hela till en stor klump med special byggda och överdrivna komponenter så de är svårt att hänga med. Men Björn har inga problem att ställa sig några minuter och gå igenom de man undrar över.

Snart var det dags för första repan och teamet viste exakt vad som skulle göras. Av med huven, kolla runt och känna, lyssna på motorljudet, kolla av mätare och däck tryck osv. När det var klart sattes huven tillbaka och Björn rullade ut Nissan ur tältet. Precis då öppnades himlen och solens strålar föll över bilen som glänsande rullade ut mot stege. Nu var de dags :D

Första repan blev 9,67sek med slutfart på 255km/h.

Sedan kördes bilen tillbaka till tältet för att vila. Nu var de lunch. Stämningen i tältet är varm och alla är glada. Team killarna som består av 3 mekaniker med deras respektive som fixar med det killarna inte hinner med så som mat och barn passning och sedan är det Björn. Killarna har en lång erfarenhet av rutiner före och efter en repa. Dom hjälps åt och Humorn är alltid på topp så man själv får magknip av vissa otroligt roliga uttalanden som handlar om allt mellan bilen och tältets tak.

Efter lunch breaken var de dags för repa nr 2. Bilen får sig en överblick och sedan körs den ner av Björn medans teamet springer efter. Nere vid plattan är Björn helt lugn. Han har gjort detta förut och han vet hur hans bil beter sig. Efter ett tag är det hans tur att lina up. Han värmer däcken ca 150meter ut och sedan springer en från teamet ut och vinkar han rätt. Denna gång tar de lite tid att komma iväg då bilen bredvid får problem, men efter dom putat bort den bilen fick björn köra ensam på höger banan. Han stagar in och lamporna börjar tändas. Han är otroligt snabb på granen och han far iväg. Denna repa blev 9.37 vilket är nära rekordet!

Efter det körs bilen till tältet igen och bilen får en rutin kontroll och dem står och pratar kring repan och skämtar som vanligt. stämningen dom har är att det inte finns några problem, bara lösningar på allting och att ha kul är huvud syftet med allt.

Hoppar fram lite i tid...........

Nu var de dags för repa nr 3. jag möter upp Teamet på plattan efter att ensam gått runt och tittat på andra bilar. Dom är lika hurtiga och glader som vanligt och Björn står lugnt utanför. Jag beundrar hans helt cool lugna sinnesstämning och hans team. En härlig syn :)
Nu var de snart dags för Björns tur. Han klättrar in i bilen och sätter på sig hjälmen. När bilarna framför kommit i väg rullar björn fram mot vatten pölarna. sedan värmer han 150 meter ut och killarna är snabbt efter och vinkar han till rätta. Sedan rullar han in i stege. publiken är ganska tysta och de ända som bryter tystnade är speakern som pratar om vem föraren är, modellen på bilen och Björns Europa rekord. Nu börjar granen lysa och Björn är lika snabb i väg som vanligt. Bilen går väldigt rakt iväg och inom några sek är han i mål. Då ropar speakern ut: 9,23sek! nytt Europa rekord! YEES!! Alla i teamet Skinner upp och skriker till av lycka! Alla känslor flyger fram genom kroppen och dom klappar om varandra och skrattar. Nu var det bara att vänta på att Björn skulle rulla tillbaka :) När han rullar fram står Teamet helt normalt. bara lilla jag som klappar händerna och jag antar jag avslöja lite att de gick bra :P En i teamet går fram till björn och öppnar dörren och sedan säger: Du får fan lära dig köra bil! Sedan räcker han fram tidskortet och jag tror björn inte riktigt fatta vad som stod. Men glad blev han :)

9,23sek och en slutfart på 255km/h nytt Europa rekord! och de är bara början på sommaren!


kjula drag way 2011

Stort Tack till Björn och Teamet för en heelt underbar dag! många kramar till er:)
Nick garaget.org: woken

ps. nu får du ändra din press Björn;)
Tillbaks till repotaget